دانلود پژوهش های پیشین درباره تشخیص و طبقه ... |
(۴‑۱)
سیگنال خروجی هم بصورت معادله(۴‑۲) خواهد بود. همانطور که مشاهده میگردد دامنه و فاز توسط سیستم نسبت به سیگنال اعمالی تغییر کرده ولی فرکانس آن بدون تغییر خواهد بود. البته این سیگنال از فرکانسهای کم در حد چند ده هرتز شروع شده و در حدود یک مگاهرتز هم ختم می شود.
(۴‑۲)
تابع تبدیل
تابع تبدیل یک شبکه مقاومتی، خازنی و اندکتانسی نسبت پاسخ فرکانسی خروجی به ورودی است و این در حالیست که تمام شرایط اولیه آن صفر باشد. تابع تبدیل مشخصات اصلی یک شبکه را تعریف می کند و ابزاری مفید در مدل سازی سیستمها در حوزه فرکانس میباشد. تابع تبدیل را میتوان به صورت تقسیم دو چند جملهای در نظر گرفت که ریشه های صورت همان صفرهای[۹۰] سیستم و ریشه های مخرج همان قطبهای[۹۱] سیستم میباشند که رزونانس[۹۲] ایجاد می کنند. معمولا برای رسم تابع تبدیل از دیاگرام بد[۹۳] استفاده می شود که محور افقی فرکانس بوده و بصورت لگاریتمی مدرج شده و محور عمودی بصورت دامنه سیگنال خواهد بود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
آرایشهای مختلف تست پاسخ فرکانسی
تستهای اصلی پاسخ فرکانسی بر اساس CIGRE به چهار آرایش تقسیم میشوند که عبارتند از[۳]:
- تست نوع اول (End to End Open Circuit)
- تست نوع دوم (to End Short Circuit End)
- تست نوع سوم (Capacitive Interwinding)
- تست نوع چارم (Inductive Interwinding)
تست نوع اول
در این تست، سیگنالی به یکی از سرهای سیمپیچ (ترمینالها) اعمال شده و پاسخ خروجی از سمت دیگر همان سیمپیچ ثبت می شود. این تست جزو معمولترین و رایجترین آرایش برای تست پاسخ فرکانسی بوده که این تست در شکل شکل ۴‑۱ نشان داده شده است. توجه شود که بقیه ترمینالها بصورت مدار باز میباشند.
شکل ۴‑۱: پیکربندی تست نوع اول[۵۲]
تست نوع دوم
این تست مشابه تست فوق بوده اما با این تفاوت که سیمپیچهای دیگر، بجای مدارباز بودن، باید اتصال کوتاه شوند. این تست موجب حذف اثر اندوکتانس مغناطیس کنندگی می شود که در فرکانسهای پایین بر اندوکتانس نشتی غالب میباشد. در فرکانسهای بالا پاسخ این تست مشابه تست مدار باز خواهد شود.
تست نوع سوم
در تست مزبور، یک سیگنال به یک سر از سیمپیچ بطور دلخواه اعمال شده و خروجی از سر سیمپیچ دیگر همان فاز دریافت می شود. همانطور که از اسم این تست مشخص میباشد، این تست به ویژه به ظرفیت خازنی بین دو سیمپیچ فشارقوی و فشارضعیف فازهای مشابه حساس میباشد. این تست در شکل ۴‑۲ نشان داده شده است.
شکل ۴‑۲: پیکربندی تست نوع سوم[۵۲]
تست نوع چهارم
این تست اتصالات مشابه تست نوع سوم بوده اما با این تفاوت که سرهای مخالف هر دو سیمپیچ زمین میشوند. با توجه به مقالات و نشریات متفاوت، دو تست نوع اول و نوع سوم به عنوان تست های رایج که دارای حساسیت بالاتری در مقابل خطاهای مکانیکی و الکتریکی دارند، در این کار مورد بررسی بیشتر قرار خواهد گرفت. با توجه به سه فاز بودن ترانسفورماتور قدرت تحت مطالعه که بصورت بوده، این تست ها را باید بر روی هر سه فاز بطور جداگانه انجام داد.
تحلیل مداری مدل متمرکز
به منظور تحلیل مداری مدل مزبور از قوانین حاکم بر مدارهای الکتریکی استفاده خواهد شد. با توجه به مرجع [۵۵]از روش درختنرمال[۹۴] و تحلیل کاتستاساسی[۹۵] و حلقهاساسی[۹۶] استفاده خواهد شد. در این روش مدل مداری تبدیل به یک درخت نرمال می شود. در درخت نرمال، به مسیرهای حداقلی که بین دو راس مجزا پیوند برقرار می کند، شاخه های درخت[۹۷] میگویند و مابقی یالهای درخت به عنوان لینک[۹۸] انتخاب میشوند. در هر درخت باید تمام منابع مستقل اعم از ولتاژی یا جریانی، به عنوان یک شاخه از درخت انتخاب گردند. قدم بعدی در ساختن درخت نرمال، تبدیل تمام مقاومتهای سری بصورت کنداکتانس و تبدیل همه کنداکتانسهای موازی به صورت مقاومت میباشد. این دو نکته را میتوان در معادلات (۴‑۳) و (۴‑۴) مشاهده کرد.
(۴‑۳)
(۴‑۴)
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 04:03:00 ق.ظ ]
|