پایان نامه کارشناسی ارشد : تحقیقات انجام شده با موضوع تعیین شرایط بهینه استخراج پلی ... |
aA08/1± ۴/۹۳
aA88/0± ۸/۹۴
۲۰
eC87/7± ۸/۱۰
eB87/1± ۷/۱۵
۴
VLLP-4
dC98/0± ۶/۲۳
dC89/0± ۷/۱۹
۸
cC76/0± ۵/۴۳
cD66/1± ۷/۲۵
۱۲
bC90/0± ۷/۵۰
bD98/1± ۴/۴۳
۱۶
aC72/1± ۶/۶۱
aC90/0± ۷/۵۸
۲۰
اعداد نشان دهنده میانگین داده ها ± انحراف معیار میباشند.
حروف A-D به این معنی است که فراکسیونهای VLLP در آزمون چند دامنهای دانکن تفاوت معنیداری (p < 0.05) نشان دادهاند. و حروف a-e نشان دهنده اختلاف معنیدار بین سطوح مختلف غلظت میباشند.
۲ و VLLP-3 به ترتیب ۷/۴۵ و ۴/۳۱ درصد به دست آمد که نشان دهنده پتانسیل بیشتر فراکسیون ۲ در این غلظت میباشد. اما در غلظتهای بالاتر از mg/ml 12 درصد مهار رادیکال DPPH توسط VLLP-2 در حالی روند کاهشی نشان میدهد که VLLP-3 افزایش محسوسی در مهار این رادیکال نشان داده است (نمودار ۴-۷).
۴-۹ بررسی خواص ضد میکروبی پلیساکارید هفتکول
هی و همکاران (۲۰۱۰) در مطالعه ای که به منظور بررسی مکانیسم اثر ضدمیکروبی پلیساکارید انجام دادند، پلیساکارید موجود در مایع سلولی استرپتومایسس ویرجینیا [۱۵۸]را استخراج کرده و استافیلوکوکوس اورئوس را تحت تیمار با این پلیساکارید و نشاسته (به عنوان شاهد) قرار دادند. عکسهای گرفته شده توسط میکروسکوپ الکترونی (TEM[159]) نشان می دهند که دیواره سلول تحت تأثیر پلیساکارید میکروبی کاملا شکسته شده و تحلیل رفته است (شکل ۴-۱۲-ب)، در حالی که باکتری های تحت تیمار با نشاسته آسیبی ندیدهاند. این محققان با بررسی پروتئین نشت کرده به فضای خارج سلولی و بررسی DNA پلاسمیدی که تحت تیمار با این پلیساکارید قرار گرفته به این نتیجه رسیدند که خاصیت ضدمیکروبی پلیساکارید مربوط به تخریب دیواره سلولی، انحلال پروتئین و افزایش نشت آن به فضای خارج سلولی و شکستن DNA مربوط می شود که نهایتاً منجر به مرگ سلول خواهد شد.
شکل ۴-۱۱-الف: سلول استافیلوکوکوس اورئوس تحت تیمار با نشاسته و ب: تحت تیمار با پلیساکارید استخراج شده از استرپتومایسس ویرجینیا (هی و همکاران، ۲۰۱۰)
اثر پلی ساکارید خام هفتکول بر تعدادی باکتری (اشرشیاکلی، انتروکوکوس فکالیس، سالمونلا تیفی)، کپک (آسپرژیلوس فومیگاتوس) و مخمر (کاندیدا آلبیکانس) مورد بررسی قرار گرفت. همان گونه که در شکل ۴-۱۲ دیده می شود پلیساکارید هفتکول نتوانست به طور کامل از رشد میکروارگانیسمها جلوگیری کند و تنها باعث کاهش جمعیت میکروبی در منطقه بازداری گردید.
شکل ۴-۱۲منطقه بازداری ایجاد شده در محیط کشت حاوی اشرشیاکلی در غلظت ۲۰ میلیگرم بر میلیلیتر پلیساکارید خام هفتکول
مقاومترین باکتری در برابر این پلیساکارید باکتری سالمونلا تیفی بود و پلیساکارید بر این باکتری کاملاً بیاثر بود. بعد از سالمونلا تیفی مقاومترین میکروارگانیسم مخمر کاندیدا آلبیکانس بود. اما همان طور که در نمودار ۴-۸ دیده می شود حساسترین میکروارگانیسم اشرشیاکلی بوده که در غلظت mg/ml 20 قطر منطقه بازداری آن به طور میانگین ۲۲/۱۶ میلیمتر بوده است. این نتایج با گزارش ارائه شده توسط هی (۲۰۱۰) مطابقت دارد. اما زی (۲۰۱۲) اثر پلیساکارید استخراج شده از سایکلوکاریا پالیوروس[۱۶۰] را بر تعدادی میکروارگانیسم بررسی نمود. اشرشیاکلی در این آزمون از دیگر میکروارگانیسمها حساستر بود (که با نتایج این پژوهش تطابق دارد) ولی پلیساکارید یاد شده بر قارچهای آسپرژیلوس نایژر، موکور و پنی سیلیوم بی اثر بود (که با نتایج این مطالعه بر آسپرژیلوس فومیگاتوس مغایرت دارد). همچنین وانگ (۲۰۱۴) اثرات ضدمیکروبی پلیساکارید تراکساکوم آفیسینالی[۱۶۱] را تحت بررسی قرار داد. این پلیساکارید توانست از رشد اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی موریوم جلوگیری کند. اما در پژوهش حاضر پلیساکارید هفتکول هیچ اثری بر سالمونلا تیفی نداشت.
نمودار ۴-۸ مقایسه اثر بازداری غلظتهای مختلف پلیساکارید خام هفتکول بر تعدادی میکروارگانیسم در آزمون آنتی بیوگرام
در ادامه اثرات ضدمیکروبی فراکسیونهای خالصسازی شده پلیساکارید هفتکول در آزمون آنتی بیوگرام مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج به دست آمده در جدول ۴-۶ آورده شده است.
جدول ۴-۶ خاصیت ضدمیکروبی VLLP-1، VLLP-2، VLLP-3، VLLP-4
قطر منطقه بازداری (mm)
غلظت
(mg/ml)
نوع
پلیساکارید
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 03:28:00 ق.ظ ]
|