منابع کارشناسی ارشد درباره بررسی تاثیر ... |
زمان روشنایی پالس (µs)
زمان خاموشی پالس
(µs)
ولتاژ گپ
(v)
مقدار
۶
۳۵
۳
۸۰
دامنه اطمینان برای مقدار بهینه بهدستآمده، با سطح اطمینان ۹۰%، ۲۱۳/۰± است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۴-۳-۳- زبری سطح
۴-۳-۳-۱- بررسی تاثیر پارامترهای ورودی موثر بر زبری سطح
مطابق شکل (۴-۶- الف)، زبری سطح ماشینکاریشده با افزایش شدت جریان الکتریکی بیشتر میشود. با افزایش شدت جریان الکتریکی، مقدار انرژی تخلیه بیشتری به سطح قطعهکار منتقل شده و در نتیجه ابعاد حفرههای ایجاد شده بر روی سطح قطعهکار افزایش مییابد. همچنین با افزایش شدت جریان الکتریکی، مقدار ماده بیشتری از قطعهکار و ابزار برداشته میشود و در نتیجهی تجمع برادهها در گپ ماشینکاری، آلودگی گپ بیشتر شده و موجب افزایش پالسهای غیرطبیعی مانند آرک میشود که در نهایت، منجر به افزایش زبری سطح میشود.
مطابق شکل (۴-۶- ب)، با افزایش زمان روشنی پالس، زبری سطح افزایش مییابد، چون انرژی تخلیه اعمالی به گپ ماشینکاری بیشتر شده و حرارت بیشتری در سطح قطعهکار ایجاد میشود و حفرههای عمیقتر و بزرگتری در سطح ماشینکاری ایجاد میشود.
شکل (۴-۶- ج)، ارتباط بین زمان خاموشی پالس و زبری سطح را نشان میدهد. مطابق این شکل، با افزایش زمان خاموشی پالس، زبری سطح کمتر میشود، چون با افزایش زمان خاموشی پالس، با توجه به افزایش زمان غیرماشینکاری، برادههای کمتری تولید میشود و از طرفی، به دلیل زمان بیشتر برای شستشوی گپ، آلودگی گپ و در نتیجه تعداد پالسهای غیرطبیعی مثل آرک کاهش یافته و سطح صافتری به دست میآید.
افزایش ولتاژ گپ مطابق شکل (۴-۶- د)، موجب افزایش زبری سطح میشود، چون با افزایش ولتاژ گپ و در نتیجه انرژی تخلیه، ابعاد حفرههای ایجاد شده در سطح قطعهکار افزایش مییابد.
شکل ۴-۶- نمودارهای اثر اصلی مربوط به زبری سطح در فرایند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه خشک در مرحله دوم
آزمایشها.
البته افزایش زمان روشنی پالس بیشتر از µs ۵۰، منجر به یونیزاسیون بیشتر در کانال پلاسما و افزایش تعداد یونها و حرکتهای آنها میشود و در نتیجه دمای کانال پلاسما افزایش یافته و کانال پلاسما گسترش مییابد. گسترش کانال پلاسما موجب کاهش دانسیته انرژی آن شده و در نتیجه روند افزایش نرخ برادهبرداری، نرخ سایش ابزار و زبری سطح، بعد از زمان روشنی پالس µs ۵۰ کندتر میشود.
۴-۳-۳-۲- آنالیز واریانس مربوط به زبری سطح و تعیین مقادیر بهینه زبری سطح
آنالیز واریانس مربوط به زبری سطح در جدول (۴-۱۱) آمده است و نشان میدهد که زمان روشنی پالس مهمترین عامل موثر بر زبری سطح میباشد. همچنین ولتاژ گپ کم اهمیت ترین فاکتور موثر بر زبری سطح بوده و در آنالیز واریانس کنار گذاشته میشود.
جدول ۴-۱۱- آنالیز واریانس برای زبری سطح در مرحله دوم آزمایشها.
فاکتور
DOF
Sum of squares
Variance
F ratio
Pure sum
Percent
I
۲
۸۴۸/۰
۴۲۴/۰
۳۵/۲
۴۸۷/۰
۳۶۹/۳۶
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-09-24] [ 10:44:00 ب.ظ ]
|