۱۹۹۲

ژاپن و فولاد نیپون

NSSP

یک سیستم کنترل کننده و ناظر.
مورد استفاده بانک ها برای عدم وجود تقلب در استفاده از کارت های اعتباری

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۱۹۹۲

آمریکا و تاچ رز
(Touch Rose)

FRAVDWATH

سیستم خبره برنامه ریزی.
برنامه ریزی لجستیک در جنگ خلیج فارس

۱۹۹۰

آمریکا و اروپا
DARPA

DART

یک سیستم خبره کنترل فرایند.
برای کنترل مصرف انرژی در صنعت سیمان

انگلستان

LINKMAN

جدول ۲-۱ برخی از سیستم­های خبره تجربی
۲-۲-۱ تعاریف مختلف از سیستم خبره
در اینجا چند تعریف از سیستم خبره مطرح می­گردد:
یک سیستم خبره، سیستم اطلاعاتی مبتنی بر دانشی است که دانش خود را دربارۀ حوزۀ کاربری خاص و پیچیده­ای به کار می­گیرد تا به عنوان مشاوری خبره برای کاربران نهایی عمل کند. سیستم­های خبره از طریق ایجاد استنباط­های انسان مانند، دربارۀ دانش موجود در یک پایگاه دانش خاص به پرسش­های حوزه­ای بسیار خاص از مسائل پاسخ می­ دهند. همچنین آن­ها باید قادر باشند استدلال و نتیجه ­گیری خود را برای کاربر توضیح دهند (اُبراین، ۱۳۸۶، ۳۱۶).
سیستم خبره یک سیستم رایانه­ای است که با بهره گرفتن از دانش، حقایق و روش­های استدلالی، مسائلی را حل می­ کند که نیاز به توانایی افراد خبره دارند (Martin, Oxman,1988,43).
سیستم خبره یک نرم افزار رایانه­ای برای تصمیم ­گیری است که حتی فراتر از مهارت انسان در حوزه ­های خاص و ظریف به یک سطح عملکردی و مقایسه­ ای دسترسی می­یابد (Trippi, Turban, xii)
سیستم خبره به سیستم یا برنامه رایانه­ای گفته می­ شود که با به کارگیری یک یا چند تکنیک هوش مصنوعی قادر به انجام فعالیت­هایی است که به طور سنتی توسط دانش و مهارت انسان خبره انجام می گیرند (الهی، رجب زاده، ۱۳۸۲،۱۲)
۲-۲-۲ مزایای سیستم­های خبره
مزایای سیستم­های خبره می ­تواند هم برای سازمان و هم برای کارکنانی که داخل سازمان کار می­ کنند، مطرح شوند. این مزیت­ها به شرح زیر هستند:
۲-۲-۲-۱ مزایای سازمانی
حفظ دانش: دانش این سیستم­ها دائمی است، برخلاف انسان که ممکن است استخدام یا بازنشسته شود و یا مسائل دیگری برای وی اتفاق بیفتد.
توزیع دانش: دانش می ­تواند از طریق سیستم­های طراحی شده به سایت­های دیگر در هر جای دنیا با بهره گرفتن از شبکه یا کپی برداری سیستم خبره روی یک سخت افزار مجزا، انتقال یابند.
آموزش: سیستم­های خبره توانایی شرح و تبیین یک مسأله را دارند. استفاده­کنندگان سیستم می توانند زنجیره استدلال تصمیمات اتخاذ شده را بفهمند و درک بهتری از حوزۀ مسأله داشته باشند.
تأثیر رقابتی: سیستم­های خبره به یک سازمان اغلب توانایی رقابت می­ دهند. به طوریکه بتواند سرعت عکس العمل و پاسخ خود را افزایش دهد و دقت تصمیمات خود را بالاتر برد.
کاهش هزینه: به اشتراک گذاشتن رایانه ­ها هزینه زیادی ندارد و منابع مهمی مصرف نمی­کند (بجز هزینه­ های انرژی و نگهداری) و نیز هزینه ایجاد تخصص برای استفاده کننده رایانه پایین است.
افزایش بهره­وری و میزان تولید: سیستم­های خبره از انسان سریع­تر عمل می­ کنند. برای مثال سیستم خبره XCON به شرکت DEC کمک نمود تا تولیدات رایانه­های کوچک خود را بر طبق سفارش مشتریان به چهار برابر افزایش دهد. با کمک این نرم افزار، DEC تولید سفارشی انبوه را در برنامه­ ریزی تولید خود به کار برده است.
افزایش کیفیت محصولات: سیستم­های خبره قادر به افزایش کیفیت سازمان­های تولیدی هستند. برای مثال سیستم خبره XCON میزان محصولات معیوب سفارشی را از ۳۵ به ۲ درصد کاهش داده است.
حل مشکل کمیابی تخصص: در بسیاری موارد متخصصان یا در حال بازنشسته شدن و یا ترک شغل خود هستند و یا اصلاً حوزۀ جغرافیایی کار این متخصصان آنقدر زیاد است که امکان در دسترس بودن و یا استفادۀ مناسب از آن­ها وجود ندارد.
انجام کار و فعالیت­ها در محیط­های کاری خطرناک: در بسیاری از کارها ضرورت وجود دارد که نیروی انسانی در محیط­های خطرناک کار کند. سیستم­های خبره با بهره گرفتن از اطلاعاتی از حس گرهای قرار داده شده در این محیط­ها، تصمیم ­گیری­ها و کارها را انجام می­دهد و ضرورتی برای ورود انسان به این محیط­ها که ممکن است عوامل خاص جوی مثل گرما، رطوبت و غبارهای سمی در آن­ها باشد وجود ندارد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...